RSS

i. e. 10.000

írta: GaM_Staff ; 2009.10.14. 14:29

 

Szombat este a Tesco-ban láttam meg eme filmet, igen jó áron, 990 Ft-ért, DVD-n. Rögtön ment is a kosárba ahogy azt kell. Amint hazaértem rögtön meg is néztem. Nos, a filmet kb a mamutvadászat végéig élveztem, tehát úgy az első 20-25 perc, aztán úgy ráuntam, hogy az hihetetlen. De miért is? Miről is szól ez a film? Erről szól a mai cikk!

Nos, a történet kb annyi, hogy van egy Dileh nevű "yagal" (valamilyen ősember fajta lehet...nem tudom), akonek elrabolják a csaját, és még jópár embert más törzsekből is, a gonosz egyiptomiak, hogy rabszolgaként segítsenek nekik elépíteni a piramisokat. Na, de álljunk csak meg egy percre! A film címe i. e. 10.000... ezidőtájt még csak a Neander-völgyiek vadászgattak a jégkorszak teremtményire, arról nem is beszékve, hogy az egész bolygó fagyos volt, egyiptomiaknak se híre se hamva nem volt akkor még! Kérdem én, miféle baromság ez? Akkor miért i. e. 10.000? Egyszerűen egy nonszensz az egész cím... Szóval visszatérve a sztorira, ez a Dileh fiú a törzséből szervez embereket, akik segítenek neki móresre tanítani az egyiptomiakat, és visszaszerezni szerelmét. Aztán útközben még egy afrikai törzs is becsatlakozik hozzájuk, mert az ő törzsükből is elraboltak pár emberkét.

Nos, kb ennyit a sztoriról, ami néha kicsit zavaros, de mindegy. Térjünk is át a film erősségeire, azaz a látványra és a zenére. A látvány, az animált őslények az úgy eléggé odavágott, szóval jó volt. Igazából az a kár, hogy csak néhány ilyen jelenet volt. Például kardfogú tigrist mindössze kétszer látunk az egész filmben, holott azzal reklámozták, az virít a DVD hátlapján, elején is. Ehhez képest 2 db igecsak rövid jelenet jutott neki, ami tényleg óriási csalódás a számomra. Pozitívum, hogy abban a 2 jelenetben is szépen meg van animálva, jól néz ki. Van még a filmben egy óriásmadaras jelenet. És ez nem vicc! Óriási fűben óriásmadarakkal kergetőznek a szereplők. A dolog már ott sántít, hogy a jégkorszakban marhára nem voltak ilyen madarak, maximum a oligocén korban. De mindegy, ez is csak tudományos szőrszálhasogatás. A zene mindvégig szép volt, a szinkronhangok nem voltak túl nagy alakítások.

Hát összességében egyszer meg lehet nézni, de inkább csak kölcsönözzétek ki a videotékából... megvenni ezt nem érdemes. A Holnapután rendezőjétől azért többet vártam.

5.5/10

Írta: PersiaN

 

1 hozzászólás :

A bejegyzés trackback címe:

https://gamkritika.blog.hu/api/trackback/id/tr921449726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2012.10.06. 11:24:03

Még nem tudom biztosan, mennyire, de ritka unalmas, lapos, ráérősen vágott és fetrengő történetű filmi moszatmaszat.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a site-on:

Így se? Értesíts egy kommentben, hogy utánajárhassunk!

Haverok

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni...

3. oszlop

Ezt a sablon.html-ben lehet szerkeszteni

süti beállítások módosítása